ULLA KOKKI

Ulla Kokki (s. 1992 Savonlinnassa) on valokuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Valokuvan lisäksi Kokki työskentelee kollaasien ja tekstin parissa. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi valokuvataiteen koulutusohjelmasta Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta 2020. Sitä ennen Kokki opiskeli Turun AMK:n Taideakatemiassa, josta valmistui 2015.
 
Ulla Kokki on työskennellyt useissa residensseissä kuten Örön ja Källskärin saarilla sekä Postbackenissa Porvoossa. Kokin teoksia on ollut esillä muun muassa Valokuvagalleria Hippolyten Studiossa, Valokuvakeskus Nykyajassa, Rauman taidemuseossa, Keuruun museossa ja Galleri Postbackenissa. Yksi hänen teoksistaan kuuluu Valtion taidekokoelmaan. Ulla Kokin ensimmäinen valokuvataidekirja ”The weekend shall be warm and sunny” julkaistaan keväällä 2023.

@ullakokki

http://ullakokki.com

Esillä Taidehallissa 22.4.-28.5.2023

TEOKSET

The weekend shall be warm and sunny
Valokuvasarja 10x15 cm – 60x90 cm, ed. 6 + 2AP
2021-2023

”The weekend shall be warm and sunny” on valokuvasarja, jonka kuvat ovat syntyneet katsomalla erityisen tarkasti kaikkea sitä, mikä on lähellämme ja ympärillämme. Teoksien kuvallinen maailma limittyy jokapäiväiseen: sen hiljaiseen kerroksellisuuteen ja hienovaraisuuteen, mikä voi välillä näyttää ei-miltään. Valokuvasarjassa näkyy esimerkiksi käsiä, karvoja, kasveja, jalkoja, tassuja – kosketusta ja katsomista. Kuvat ovat vihjeitä eletystä elämästä, mutta tämä elämä ei sijoitu tarkasti tiettyyn tunnistettavaan henkilöön, aikaan tai paikkaan. Sarja pohtii hetken ja katseen mahdollisuutta, sekä sitä kaikkea sitä mistä rakentuvat syyt elää, tehdä ja olla. Sarjan vanhimmat kuvat ovat vuodelta 2014. Nuoret-näyttelyssä esillä olevat valokuvat ovat vuosilta 2021–2023.
Kuvat: 
Henkilökuva - Patrik Rastenberger 
Teoskuvat - Ulla Kokki 1. My Existence (2021) 2. Cosmos (2021) 3. Companion Piece (2022)