FI EN


AUKIOLOAJAT
TAPAHTUMAT
TAITEILIJAT
KÄVIJÄLLE
UUTISET
INFO
SAAVUTETTAVUUS SELKOSUOMITuottaja
Sofia Suomalainen
050 3222 118
sofia.suomalainen@artists.fi

Tiedottaja
Mona Huczkowski
050 3695662
mona.huczkowski@artists.fi

Yleisötyön koordinaattori
Emmi Halmesvirta
emmi.halmesvirta@artists.f


https://www.artists.fi/fi

SAAVUTETTAVUUS & ESTEETTÖMYYS


Kannustamme tutustumaan alla oleviin saavutettavuus- ja esteettömyystietoihin, jotta pystyt suunnittelemaan oman vierailusi näyttelyssä mahdollisimman mukavaksi. Jokainen on tervetullut omana itsenään kaikkiin näyttelyihin. Kaikki näyttelypaikat ovat vapaita syrjinnästä.
Galleria G 


Pieni Roobertinkatu 10, 00120 Helsinki
+358 50 362 2091

Galleria G sijaitsee Helsingin kantakaupungissa. Sisäänkäynti on esteellinen, kulku on kolmen porrasaskelman kautta. Läheisestä autotiestä johtuen kulmauksessa sijaitsevaan sisäänkäyntiin ei ole mahdollista saada luiskaa. Pyörätuolien käyttäjät on tapauskohtaisesti mahdollista avustetusti nostaa sisälle (pois lukien sähköpyörätuolit). Oviaukko on kapea, mutta pyörätuoli ja lastenrattaat mahtuvat ovesta sisään. Sisätilat ovat esteettömät: Tilassa ei ole kynnyksiä, ja WC on esteetön. 

Opas- ja avustajakoirat ovat galleriaan tervetulleita. Induktiosilmukkaa ei ole saatavilla. Galleriassa on pyydettävissä tuoleja levähtämiseen.

Gallerian henkilökunta palvelee suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.
Galleria Sculptor


Eteläranta 12, 00130 Helsinki
+358 (0)50 360 1180

Galleria Sculptor sijaitsee Helsingin Kauppatorin läheisyydessä. Gallerian sisäänkäynti on esteellinen, kulku on neljän askelman porrastasanteen kautta. Myös sisätila on osittain esteellinen, sillä huoneiden välillä on porrasmaisia kynnyksiä. Tarvittaessa saatavilla on liuska, jonka avulla galleriaan on pääsy pyörätuolilla. Liuskaa voi käyttää liikkumiseen myös sisätiloissa. Liuskan käyttö vaatii vähintään yhden avustajan. Tilassa ei ole esteetöntä WC:tä.

Invataksilla voi pysähtyä kadulle gallerian eteen. Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita. Käytössä ei ole induktiosilmukkaa. Galleriassa on saatavilla taittotuoleja, joille voi levähtää. Gallerian nettisivuilta löydät näyttelytilan virtuaaliesittelyn: https://sculptors.fi/galleria/
Helsingin taidemuseo HAM


Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki
(09) 310 87001


https://www.hamhelsinki.fi/kavijalle/#esteettomyys-ja-saavutettavuus
Helsingin Taidehalli


Nervanderinkatu 3, 00100 Helsinki
040 450 7211

Esteetön sisäänkäynti on Taidehallin takapihan kautta. Käänny takapihalle Finnjävel-ravintolan sisäänkäynniltä (Ainonkatu 3), pihan perällä on sisäänkäynti sekä ovikello. Hissillä pääsee suoraan 2. kerroksen näyttelytiloihin, jotka ovat esteettömät. Myös opaskoirat ovat tervetulleita. Taidehallin aula ja Kioski eivät ole täysin esteettömiä, henkilökunta auttaa tarvittaessa.
MUU Helsinki nykytaidekeskus


Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki
+358 (0)50 551 7893

https://muu.fi/fi/events-and-exhibitions/saavutettavuus/  (päivittyy)

Kaapelitehdas: https://www.kaapelitehdas.fi/fi/esteettomyys/  
tm•gallery


Erottajankatu 9 B (sisäpiha), 00130 Helsinki
044 722 0735

https://www.painters.fi/saavutettavuus/  

Lisätietoja: Invataksilla voi pysähtyä porttikonkien eteen. Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita. Induktiosilmukkaa ei ole käytössä.   
Valokuvagalleria Hippolyte


Yrjönkatu 8–10 sisäpiha, 00120 Helsinki
09 612 3344

https://hippolyte.fi/meista/ (kohdassa Saapuminen ja esteettömyys)

Hippolyte sijaitsee aivan Helsingin ydinkeskustassa, idyllisellä sisäpihalla. Galleriassa on kaksi näyttelytilaa, kirjakauppa ja vastaanotto. Näyttelytiloista suurempaan on sisäpihalta pääosin esteetön kulku. Vastaanottoon on kulku neljän askelman porrastasanteen kautta. Galleriassa on pääosin esteetön wc.
Julkisilla saapuminen:


Helsingin reittiopas auttaa suunnittelemaan matkan julkisilla kulkuvälineillä: https://www.hsl.fi/

Lisätietoa saavutettavuudesta voi kysyä suoraan gallerioilta.