SAMIRA ELAGOZ & Z WALSH

Samira Elagoz (he/him) on suomalais-egyptiläinen taiteilija ja elokuvantekijä. Hän on kiertänyt töidensä kanssa useita kansainvälisiä filmi-, kuvataide- ja performanssikonteksteja, ja voittanut lukuisia palkintoja, viimeisimpänä Venetsian teatteribiennaalin Hopeinen leijona -palkinnon vuonna 2022. Elagoz on omistanut uransa sukupuolidiskurssille, seksuaaliväkivallan jälkipuinnille, mieskatseelle, digitaaliselle romantiikalle ja intiimeille kohtaamisille. Elokuvatöissään hän hyödyntää esittävien taiteiden taustaansa ja luo omaleimaisen tavan tehdä dokumentaarista fiktiota. Merkittävää hänen teoksissaan on se, ettei niissä esiinny näyttelijöitä, ja kaikki teosten kohteet ovat miehiä. Elagoz asettaa myös itsensä filmeihinsä ”vérité estque”-roolissa, luoden tarkkailijan, joka on myös tarkkailun kohteena.


Z Walsh on Brooklynissa asuva transsukupuolinen taiteilija ja valokuvaaja, joka on keskittynyt eritoten muotokuvaukseen. New Yorkin ja Los Angelesin luovissa yhteisöissä hänet tunnetaan paljaista ja rehellisistä kuvauksista kohteistaan ja itsestään. Tuotannon, luovan johtamisen, valokuvaamisen ja mallina työskentelyn parissa luoviva Z on sukupolvensa ääni, mutta hänelle erityisen tärkeää on transäänten esille tuominen, varsinkin transmaskuliinisuuden, joka on usein aliedustettua.

@suck_my_disc
http://www.samiraelagoz.com

@zthebug

Esillä Galleria Sculptorissa 28.4.-21.5.2023

You can’t get what you want but you can get me
installaatio Samira Elagozilta ja Z Walshilta
2023

So I have this album saved on Instagram called “boys I wanna be” and there’s quite some amount of blonde soft rock/glam rock boys, and then dark long-haired goth metal raven boys. Which is basically us.

I’m a few cm away from the screen and want to kiss you. You know we’re not meant to exist in the outside world anyway. I want to crawl inside you, I want to pet your heart.

We’re not like other boys. Former pretty girl syndrome. 6 months ago as I was leaving New York you whispered don’t forget me. Instead of sending cat pics and saying that’s us, we promised to send boy band pics instead.
Fanboyism is the seventh love language and somehow of all the things I am right now being your fan is my favorite.

I found you beautiful, i found you exploding, i found you

Cancelled and in love.

male bonding, you make me so wet i feel dehydrated
dude, but like romantically, I’m unimpressed by everyone but you

Oh one thing, don't ever think that I'll forget you because I've been waiting a guy like you for so long.


Kuvat: 
Henkilökuvat - Samira Elagoz & Z Walsh
Tekstit - Samira Elagoz & Z Walsh
Teoskuvat - Samira Elagoz & Z Walsh