SADET HIRSIMÄKI

Sadet Hirsimäki (s. 1993) työskentelee kuvien, maalauksen ja runollisuuden parissa. Hän myös kuratoi ja hänellä on kokemusta useista erilaisista yhteistöistä, kuten ryhmänäyttelyprojekteista, työskentelystä Art Nouveau Art Magazinessa ja erilaisten häppeninkien organisoinnista. Viimeisimmässä isossa projektissaan, Hunajanjyvässä, Hirsimäki jakoi taiteellisen johtajan pestin yhdessä kollegansa kanssa kesällä 2022 ja 2021. Hänen töitään on ollut viime aikoina esillä Seinäjoen Taidehallissa ja helsinkiläisissä taidegallerioissa, mutta Hirsimäelle on tärkeää toimia jatkuvasti instituutioiden ulkopuolella ja osallistua taideprojekteihin, joita näytetään taidegallerioiden ja museoiden ulkopuolella. Vuonna 2023 hän osallistuu mm. Nuoret 2023 -näyttelyyn, ryhmänäyttelyihin, huhtikuussa MAA-tilaan ja lokakuussa näyttelyyn Madridissa. Vuoden loppupuolella Hirsimäen ja hänen kollegansa yhteistyöteos julkaistaan TUO TUO -taiteilijaresidenssin nettisivuilla. Hirsimäki on opiskellut Aalto Yliopiston taiteiden maisteriohjelmassa Visual Cultures, Curating and Contemporary Art (ViCCA). 


Hirsimäki yhdistelee töissään kunnioitustaan suomalaiseen metsien siimeksessä syntyneeseen kajahtaneeseen taiteeseen sekä käyttää viitteinä ja vihjeinä taidehistoriallisesti tunnistettavia vanhoja, suuria töitä, jotka leikkimielisesti yhdistyvät hänen omiin latautuneista tunteista ja erilaisista tranformaatioista käsittelyyn astuvissa töissään todellisuuteen. Todellisuus hahmottuu taiteilijalle teos kerrallaan. Teosten materiaalit ovat aina toimineet taiteilijalle tärkeänä osana teosten kieltä ja sisältöjen dramaturgiaa.


@sadetaleksanteri

https://sadethirsimaki.cargo.site/HUNAJANJYVA

Esillä Galleria G:ssa 26.4.-21.5.2023

TEOKSET

Rape Kiddo! Syntymäni
Sänkymaalaus
2022

Kuiskivat korviini tiriseviä salaisuuksia, joiden mukaan joku päätti syntyä silloin ja tätä tapahtui kun Kahlo syntyi ja tätä sen jälkeen, tätä sitten kun ei kukaan muistanut mitään, tätä kun tuli herätys, tätä kun joku yritti hallita väärää, tätä kun valehtelit nimesi netissä.

Sänkyyn maalatut maalaukset. Kolmasosa vietetystä elämästä, vetelen sitä näkyviin. Taantumia, jäännöksiä, enteitäkin, ei vain tästä elämästä vaan myös muualta, muilta, edellisiltä, edeltäjistä, pelkoina, kohtaamisina, tilanteina, tunteina, varjoina Mokomat ovat portaaleja tuohon olleeseen, entisiin värittyneisiin käsittämättömiin tunnesaarekkeisiin. Katson sisälle ja imeydyn 

imeydyn imeydyn imeydyn

Kunnianosoitukseni kuuluu Harro Koskisen sioille, kahjoille, Kahloille, kaikkien tunnistamattomille kahleille.


Razors Please
Sänkymaalaus

Lintumaiset olennot, nousevat sieltä jostain aavistusten ja näkyjen välistä, jotka sekoittuvat: Viileä tuulahdus käy itseni läpi. Jotain aina käsissäni

Voima sisälläni huutaa, hopeaa valuu altaniKuvat: 
Henkilökuva - Patrik Rastenberger 
Teoskuvat - Hilja Kurkinen 1. Rape Kiddo 2.  Razors Please