PILVI HYVÄRI

Pilvi Hyväri (s.1992, Tornio) on vastikään Tamperelaistunut taiteilija. Hän on työskennellyt monialaisesti muun muassa liikkuvan kuvan, installaation, äänen, performanssin ja piirustuksen parissa. Teoksissaan Hyväri lähestyy usein yhteiskunnallisia aiheita henkilökohtaisen kokemuksen kautta ja hyödyntää taiteen tekemistä myös väylänä harjoittaa aktivismia esimerkiksi eläinten oikeuksien puolustamiseksi. Viime vuosina hän on keskittynyt pääosin sarjakuvien piirtämiseen, ja parhaillaan hän tekeekin Koneen säätiön tuella ensimmäistä sarjakuvaromaaniaan.
Hyväri on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemian tila-aikataiteen opetusalueelta vuonna 2020 ja kuvataiteen kandidaatiksi vuonna 2018. 


@pilvipalvelu

Esitykset Taidehallissa 13.5. & 20.5.2023

TEOKSET

Lihan himot — miksi tanssiminen on syntiä?
Luentoperformanssi 00:45:00
2023

Olisipa aerobic-tunti, jolla liikuttaisiin marssimusiikin tahtiin, mietin teini-ikäisenä kun aerobic tuli Torniossa muotiin, mutta tunneille ei uskovainen voinut mennä koska siellä soi syntinen rytmimusiikki. Vai olisikohan aerobic ollut väärin myös marssimusiikin pauhatessa kun se oli kuitenkin vähän niin kuin tanssimista?
 

Lihan himot —miksi tanssiminen on syntiä? on Pilvi Hyvärin luentoperformanssi vanhoillislestadiolaisuudesta ja sen suhteesta tanssimiseen. Tanssimista on lestadiolaisen herätysliikkeen alkuajoista 1800-luvun puolivälistä saakka pidetty syntinä, mutta miksi?


Kuvat: 
Henkilökuva - Patrik Rastenberger 
Teoskuvat - Lihan himot, 2023, Pilvi Hyväri, kuvaaja: Usva Torkki