KERTTU SAALI

Kerttu Saali (s.1994) on Helsinkiläinen kuvataiteilija. Saali pääasiallinen ilmaisukeino on öljyvärimaalaus. Saali on osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin Suomessa sekä ulkomailla. Hänen töitään on ollut esillä muun muassa Gumbostrand Konst&Form:ssa Sipoossa, Glasshouse Helsinki Helsingissä, sekä Schwarz Contemporaryssa Berliinissä. Saalin viimeisin yksityisnäyttely nähtiin Galerie Forsblomilla maaliskuussa 2022. Saalin teoksia löytyy muun muassa Tampereen kaupungin, Saastamoisen säätiön sekä HUS:in kokoelmista. Näiden lisäksi Saalin teoksia on lukuisissa yksityisissä kokoelmissa. Saali viimeistelee maisteriopintojaan Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. 


@krttu

https://www.kerttusaali.com

Esillä Taidehallissa 22.4.-28.5.2023

TEOKSET

Marraskuu (November)
öljy kankaalle, puu, 75x75 cm
2022 

Polttava (Burning)
öljy kankaalle, puu, 75x75 cm
2022

Esillä olevat teokset ovat syntyneet vuonna 2018 alkaneessa työskentelyn orgaanisessa jatkumossa. Saalille maalaamisessa tärkeintä on sen vapaus: hän maalaa lähes aina ilman suunnitelmaa, tai päämäärää. Hänen prosessin keskiössä on maalauksen peruselementit: väri, valo sekä muoto. Saali on saanut vaikutteita käsitteellisesti sekä tyylillisesti muun muassa impressionisteista, sekä erityisesti heidän tavastaan käsitellä valoa. 

Saalin taustatyöskentely on aistipohjaista, ja teoksen voi saada alulle jokin mieleenpainuva havainto ympäröivässä maailmassa, kuten tiheän metsän läpitunkeva auringonvalo, veden väreily sekä sen pinnalla tanssivat valon säteet. Mutta toisinkuin impressionistit, Saali hajottaa havainnon abstraktioksi. Häntä kiinnostaa maalauksen nonverbaalinen puoli: teoksillaan hän pyrkii antamaan ainoastaan vihjeitä jostain olemassa olevasta ja paljastamaan maalauksen puhuvan täysin omaa kieltään.Kuvat: 
Henkilökuva - Patrik Rastenberger 
Teoskuvat - Angel Gil