HEINÄ LOUKIMO

Olen graafinen suunnittelija, työskentelen animaatio- ja kuvitustaiteen parissa.

Taiteellista praktiikkaani ohjaa henkilökohtaisuuksien ja vaikeiden kokemusten utelias tarkastelu sekä eskapismi uppoutumalla fantasiaan ja luonnon unelmallisuuteen. Pohdin, miten tunteet ja kokemukset näkyvät ihmisissä ja miten erilaiset ympäristöt ohjaavat mielen trauman käsittelyä.  

Animaatioteokseni ovat visuaalisesti vangitsevia ja kompleksisia. Ne kertovat universaaleja narratiiveja seksuaalisuudesta, sukupuolesta ja ihmissuhteista. Teosten hahmot esitetään usein synkän fantasian kautta tunnekylläisissä hetkissä.  

Annan runsaasti aikaa mielen ja ympäristön prosessien analyyttiseen tarkasteluun sekä teoksieni tunnelmien ja maailmojen yksityiskohtaiseen suunnitteluun, sillä niihin kiteytyy taiteellisen esitystapani merkityksellisyys. Työskentelyni lähtökohtana on tuoda näkyväksi yhteisiä piilotettuja kokemuksia helposti lähestyttävinä teoksina, jotka muovautuvat katsojalle omakohtaisiksi. 

Esitykset Taidehallin videoteosilloissa 13.5. klo 17 & 17.5. klo 18

TEOKSET

Forget About
animaatio

Forget About -animaatioteos tarkastelee seksuaalista kontrollia, läheisyyden tukahduttavuutta ja sukupuolta myrkyllisessä ympäristössä.  

Annat lämpimän järviveden sulattaa sinua kuin sokeria litkuun. Hurmassa sukellat syvemmälle pohjaa kohti. Pitkä järvilevä jää kiinni hiuksiisi ja ranteisiisi. Se kiertyy kiinni tiukaksi verkoksi, et saa liikkua ilman sen lupaa. Pääsi uppoaa limaiseen levään. Sen sonta tunkeutuu suuhusi, korvakäytäviisi ja sieraimiisi. Maistat pimeydessä vain rautaa ja liejua. Kehosi rentoutuessa palasesi irtoavat toisistaan sinitarran tavoin vajoten synkkään pohjalokaan. Kokemus itsestäsi koteloituu järven pohjalle.Kuvat: 
Henkilökuva - Patrik Rastenberger 
Teoskuvat - Heinä Loukimo