HEINÄ LOUKIMO

BIO

Heinä Loukimo (s.1994) on Aalto-yliopisto taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta valmistunut visuaalisen viestinnän muotoilija, joka työskentelee kuvitus- ja animaatiotaiteen parissa.

Loukimon taiteellista praktiikkaa ohjaa vaikeiden kokemusten utelias tarkastelu sekä eskapismi uppoutumalla satumaailmoihin ja rehevöityneen luonnon utukuviin. Hän tutkii, miten tunteet ja kokemukset näkyvät persoonissa ja miten vaihtuvat ympäristöt ohjaavat mielen trauman käsittelyä. Loukimon teokset ovat visuaalisesti monisyisiä ja immersiivisiä kokonaisuuksia, joiden teemat rönsyilevät viekoittelevia narratiiveja ja tunnepitoisia latauksia seksuaalisuudesta, sukupuolesta ja ihmissuhteista.


https://loukimo.myportfolio.com
@sonichater_

Esitykset Taidehallin videoteosilloissa 13.5. klo 17 & 17.5. klo 18

TEOKSET

Forget About
frame by frame -animaatio 00:02:00
2021

Forget About -animaatioteos tarkastelee seksuaalista kontrollia ja identiteetin tukahtumista myrkyllisessä ympäristössä.

Annat lämpimän järviveden sulattaa sinua kuin sokeria litkuun. Hurmassa sukellat syvemmälle kohti pohjaa, jossa pitkä järvilevä jää kiinni hiuksiisi ja ranteisiisi. Se kiertyy kiinni tiukaksi verkoksi, et saa liikkua ilman sen lupaa. Pääsi uppoaa limaiseen levään. Sen sonta tunkeutuu suuhusi, korvakäytäviisi ja sieraimiisi. Maistat pimeydessä vain rautaa ja liejua. Kehosi rentoutuessa palasesi irtoavat toisistaan sinitarran tavoin vajoten synkkään pohjalokaan. Kokemus itsestäsi koteloituu järven pohjalle.Kuvat: 
Henkilökuva - Patrik Rastenberger 
Teoskuvat - Heinä Loukimo