HANNA HYY

Hanna Hyy (s.1990) Asuu ja työskentelee Raaseporissa. Kasvoin lapsuuteni ja nuoruuteni Etelä-Savossa Mikkelissä ja Savonlinnassa, jossa kävin Savonlinnan taidelukion. Olen valmistunut 2019 Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta maalauksen osastolta. Ennen Kuvataideakatemiaa opiskelin Vapaassa Taidekoulussa sekä Pekka Halosen Akatemiassa. Viimeisin soolonäyttelyni oli 2022 Taidemaalariliiton galleriassa ja sitä ennen galleria Kosmisessa 2020. Samana vuonna osallistuin tunnettuun kansainväliseen ryhmänäyttelyyn tanskassa, Charlottenborg Spring Salon 2020. Suomessa olen osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin joista viimeisimpänä Helsinki Contemporaryn Modern Love vuonna 2021. Vuonna 2023 osallistun Nuoret2023 näyttelyn lisäksi Mäntän kuvataideviikoille. Työskentelyäni ovat tukeneet valmistumiseni jälkeen Taiteen Edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto, sekä Suomen Taideyhdistys Nuorten taiteilijoiden apurahalla. Teoksiani löytyy lukuisista yksityiskokoelmista suomesta ja ulkomailta sekä Kansallisgallerian että Hämäläis-osakunnan kokoelmista. Olen Taidemaaalariliiton kokelasjäsen. Harrastuksiini kuuluu puunveisto, lisäksi olen innokas ja luontomme tilasta huolestunut puutarhuri sekä sienestäjä.


@hannahyy

https://hannahyy.fi

Esillä Taidehallissa 22.4.-28.5.2023

TEOKSET

I was a teenage horsegirlboss
kangas, kipsivalu Mdf-levylle, vesiväri ja öljy, 120 x 200 cm
2023

Rahameditaatio
kangas, kipsivalu Mdf-levylle, vesiväri ja öljy, 120 x 200 cm 
2023

Päivisin pelätä elää, öisin pelätä kuolemaa
kangas Mdf-levylle, vesiväri ja öljy, 120 x 200 cm
2023

Työskentelyssäni olen utelias laajentamaan materiaalisesti perinteisen maalauksen ilmenemismuotoa kohti kollaasimaisempaa tekniikkaa sekä maaliaineissa että pohjustuksessa. Työskentelen lähes ainoastaan elävästä asetelmasta maalaten. Ihmissilmä yhdistettynä heiluvaiseen ja kärsimättömään kehoon antaa mahdollisuuden seurata havaintoa sopivasti.

Erityisesti viime aikoina teoksissani olen käyttänyt mallina leluja tai leluiksi mittasuhteidensa puolesta miellettäviä asioita. Lelujen viattomuus, maailman mallintaminen niiden kautta sekä toisaalta popkulttuurissa lelujen käyttö kauhun kontekstissa ovat esimerkkejä siitä, miten voimakkaita asioita niihin latautuu.  Suhtautuminen leluihin ja sen muutos ihmisen kasvaessa ei ole teosteni teema, mutta siinä ilmenevä monitahoinen ja ristiriitainen tunnelataus on teoksilleni määrittelevää. Se resonoi toisten pinnan alla vaikuttavien teemojeni, arvoristiriitojen ja olentosuhteiden kanssa. 

Nuoret2023 näyttelyssä teokseni käsittelee yhteiskunnallisia muotteja ja niiden välissä, yli ja ali elämistä. Keskiössä on näkökulmasta riippuva muutoksen hitaus ja sen nopeus, joihin liittyviä kivun, pelon ja epävarmuuden tunteita peilaan moniosaisessa teoksessa.

 

 

Kuvat: 
Henkilökuva - Patrik Rastenberger 
Teoskuvat - Hanna Hyy : yksityiskohta teoksesta I was a teenage horsegirlboss