EMILIA TANNER

Emilia Tanner (s.1990) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Tanner käyttää töissään usein paperia materiaalinaan käsitellessään ajan, katoavaisuuden ja havainnon teemoja. Hän lähestyy paperia kolmiulotteisena materiaalina, jota on mahdollista muovata, kuluttaa ja veistää. Etäisyyksien havainnointi, toisto ja uuden löytäminen ovat keskeisessä roolissa hänen taiteellisessa ajattelussaan.  Viime aikoina Tanner on keskittynyt installaatioihin sekä valon parissa työskentelyyn.

Tanner valmistui kuvataiteen maisteriksi taidegrafiikan opintoalueelta Kuvataideakatemiasta vuonna 2021. Hänen töitään on ollut esillä Suomessa ja kansainvälisesti. Tannerin töitä on ollut ryhmänäyttelyissä Galerie Anhavassa (2022), Forum Box Galleriassa (2020), Jyväskylän Taidemuseossa (2019) ja viimeisimpänä hänellä oli yksityisnäyttely Galleria Sinnessä (2022). Tanner on palkittu Suomen Taideyhdistyksen Nuorten taiteilijoiden apurahalla (2020) ja hän oli ehdolla Queen Sonja Print Award -palkinnon saajaksi (2020).


@emilia_tanner_
https://www.emiliatanner.com

Esillä Taideahallissa 22.4.-28.5.2023

TEOKSET

Fractals
käsin rei'itys paperille 3m x 8m
2023

Light Drawings 1
laseretsaus paperille, kehys, 34cm x 40cm
2023

Light Drawings 2
laseretsaus paperille, kehys, 34cm x 40cm
2023

Teokseni koostuu käsin kirjansidontapiikillä rei’itetystä paperista. Minua kiinnostaa miten niinkin yksinkertaisella teolla kuin reiän tekemisellä saattaa muuttaa paperin koko olemuksen. Ottamalla jotain pois lisään jotain. Reiät ovat tyhjää tilaa, eivät mitään, mutta tärkeä ja määrittävä osa teosta. Rei’ittämisessä minua kiehtoo toiston mahdottomuus: reiät eivät koskaan toistu täysin samanlaisina.

Lukemattomat pienet reiät, yksiköt, muodostavat ketjua, johon aika on pakkaantunut. Teoksessa on läsnä ajatus mittakaavan muutoksesta, mikro- ja makrokosmoksesta. Kuinka katsoessa jotain todella läheltä se alkaa muistuttaa jotain todella kaukaista. Etäisyydet ja välimatkat vaihtuvat mahdollisimman pienestä mahdollisimman suureen ja taas takaisin.Kuvat: 
Henkilökuva - Patrik Rastenberger  
Teoskuvat - Emilia Tanner