DORA DALILA CHEFFI

Dora Dalila Cheffi (s.1990) asuu ja työskentelee Tunisiassa. Hän työskentelee maalauksen, kuvanveiston, videon ja installaation keinoin.

Cheffi valmistui taiteiden kandidaatiksi Aalto yliopistosta, jossa hän opiskeli taidekasvatuksen ohella kuvanveistoa ja maalausta. Hänen työskentelynsä on kehittynyt kohti praktiikkaa, jonka keskiössä on hyvin henkilökohtainen lähestymistapa maalaamiseen. Useissa Cheffin töissä lähtökohtina ovat henkilökohtaiset huomiot ja välitön kokemus, jotka teoksiksi tulkittuina muuntuvat voimakkaiksi väreiksi ja muodoiksi.

Cheffin viimeisin institutionaalinen yksityisnäyttely, ’Prestige’, järjestettiin Tunisiassa toukokuussa 2022. Hänen viimeisin esityksensä oli tammikuussa 2023 Kapkaupungissa, taideresidenssissä. Cheffin taidetta on ollut nähtävillä ryhmänäyttelyissä Selma Feriani Gallery:ssa ja The Other Space by Andersen’s Contemporary:ssa, sekä digitaalisessa näyttelyssä Taymour Grahne Project:ssa.


@doradalila

https://www.doradalila.com

Esillä Taidehallissa 22.4.-28.5.2023

TEOKSET


Dance Tutorial with Mamou
video 00:05:06, editio 2/3
2022

Videoteoksessa karismaattinen showmies Mamou opettaa tunisialaisia tanssiliikkeitä Åke Blomqvistin hengessä. 


Osana suurempaa häitä ja avioliittoa koskevaa tutkimustaan, Dora Dalila keskittyy teoksessaan Dance tutorial with Mamou tanssiliikkeisiin kulttuurisesti merkityksellisenä juhlan ilmentymänä. Åke Blomqvistin diskotanssi tutoriaalien innoittamana, suomalais-tunisialainen Cheffi, tutkii tanssin funktiota feminiinisen ja maskuliinisen häivyttäjänä tunisialaisessa yhteiskunnassa. Katsojia rohkaistaan opettelemaan ja kokeilemaan liikkeitä videolla.  

    

Ohjaus: Dora Dalila Cheffi
Näyttelijät: Amen Allah Atrous, Dora Dalila Cheffi
Graaffinen suunnittelu: Aziza GorgiSound
Design: Oussema Menchaoui
Perkussionisti: Souhayl
Värinmäärittely: Amine Ghaouar
Tekstitykset: Achraf Battaieb, Amina Kaabi, Otto Helkama
Tuotanto: Nour Amrani, Kathrine Li Johnson & KLF 


Teos kuulu Kamel Lazaar Säätiön kokoelmiin. Kuvat:
Taiteilijakuva - Patrik Rastenberger
Teoskuva - Tunisian Dance Tutorial with Mamou , 2022, video, 
Dora Dalila Cheffi